In de nieuwsbrief van  de Federatie Opvang april 2013 verscheen de volgende oproep voor ons nieuwe grote project:

 

“ Op zaterdag 12 juli  2014 organiseert het Productiebureau van de Maatschappelijke Opvang ’s-Hertogenbosch  voor de tweede maal een groots festival op de Parade bij de Sint Jan. In 2009  werd met man en macht gewerkt aan Cirque du Clochard: een artistiek podium voor  dak- en thuislozen uit verschillende windstreken, met Bossche lotgenoten als  gastheer. Dankzij dit groots aangepakte festival hebben we veel ervaring  opgedaan en willen we, gezien het succes van de eerste editie, een tweede  festival organiseren.

 

Of het nu gaat om muziek, kleinkunst, theater, poppenkast,  poëzie, mime, circusacts of iets heel anders. Uw cliënten zijn welkom om te  schitteren op deze creatieve bühne.

 

Wij roepen zusterorganisaties door heel Nederland op  voorstellen in te dienen voor dit evenement op het prachtige plein bij de  kathedraal. Deze vroege oproep is bedoeld om opvanginstellingen alle tijd en kans  te geven om originele ideeën te ontwikkelen en aan ons voor te leggen. Het  Productiebureau  streeft naar een sterk,  afwisselend en feestelijk programma, dat onze cliënten een onvergetelijke  dag bezorgt.” 

Het festival werd deze keer gepresenteerd op een groot podium op de Parade met de Sint Jan op de achtergrond en duurde een hele namiddag en avond lang. Onze eigen theatergroep majStro speelde de klucht Campingvrees.  Er kwamen artiesten uit heel Nederland bij elkaar en er waren schitterende gastoptredens. Het restaurant werd druk bezocht en er hing een fantastische sfeer.