In september 2015 hadden we op ‘ons’ kasteel Hernen de zoveelste workshop, inmiddels een traditie. Deze workshop stond geheel in het teken van een nieuw project: een eigen wagenspel van het Sociaal Theater met onze vaste theatergroep majStro.

Schrijver Arnoud Kremers presenteerde de tekst en een groep enthousiaste deelnemers j blies er meteen de geest in!

Het stuk: Oplichter Malefijt doet zich voor als wondergenezer en meesterchirurgijn. Hij onderwerpt zijn patiënten aan de gekste behandelingen, waarvan het resultaat soms rampzalig is. Maar wat zijn slachtoffers ook overkomt, Malefijt verdient grof geld aan hen. Op het einde van deze klucht krijgt onze kwakzalver een heel bijzondere patiënt, die hij niet kan genezen, maar die hem voor altijd geneest!

 

Er werd onder leiding van Iris van Rooij intensief gerepeteerd in de late herfst en winter en intussen componeerde Henk Renders muziek bij de liedteksten.

In mei en juni 2016 was het zover en ons stuk werd voor steeds een groot publiek tien keer met verve en veel hilariteit bij de toeschouwers gespeeld. De live muziek was een groot succes en wij denken met veel plezier terug aan deze zonovergoten optredens!