In nauwe samenwerking met cliënten, collega’s en vrijwilligers realiseerden wij in 2006 ons tweede project als Productiebureau: Een stomme speelfilm met als titel De Nachtwacht over de schaduwzijde van het leven van Rembrandt van Rijn.

Twee lange draaidagen in november, waarin we steeds op tal van locaties met slechts één eenvoudige handcamera filmden, waren genoeg om onder de enthousiaste regie van Geert    van Dieren, het materiaal bijeen te krijgen om een film te monteren. Componist Jan Goorissen schreef hierbij de prachtige instrumentale muziek. Fotografiestudent Willem Popelier filmde op de set zijn making of die een sterke impressie geeft van de sfeer bij de opnamen. De film ging in januari 2007 in de Verkadefabriek voor twee volle zalen zeer succesvol in premiére. Alle acteurs kregen een VIP-behandeling en werden geïnterviewd door tal van media. Later verscheen er een DVD, die gretig aftrek vond, ook buiten de kring van direct betrokkenen. De film werd in talloze opvangcentra in Nederland vertoond en oogste ook daar succes. 

 

In de zomer van 2008 hadden we in de Azijnfabriek een schitterend optreden van het Ricciotti Ensemble uit Amsterdam dat voor en met onze cliënten een onvergetelijk concert gaf.

In november 2008 werd er een heel bijzondere theatervoorstelling gespeeld in het Koningstheater: Gij zult spinazie eten. Dit stuk is geheel tot stand gekomen met de ervaringsdeskundigheid van een aantal daklozen, die de kleinkunstenaar Dennis van Riet tijdens het schrijven en uitwerken van het stuk hebben begeleid.